Meny Stäng

 

Solaris heter druvan. Och kanske är vår sommelier Mattias Säfwenberg en av dem som kan mest om Svenskt vin?! Med sin nyutgivna bok i ämnet har han förklarat det som många fortfarande inte känner till – att Sverige är på god väg att bli en välrenomerad vinnation. Ni möter honom och dricker vinerna här på Aludden!


Aktuella vinprovningar

Även om svenskt vin är det som kanske utmärker oss på Aludden, så erbjuder vi självklart också på vin från mer traditionella vinländer. Lär dig mer om vin på våra populära provningar!

Välkommen till vårens vinprovningar! Fyra tisdagskvällar är ni välkomna hit, träffa mig, prata vin och prova gott. För dig som vill komma på flera provningar har jag ett oslagbart erbjudande, ”Vinpasset” – tre valfria provningar  till rabatterat pris, 1250:-. Vinpasset är personligt och gäller endast för vårens provningar.

Tisdag 8 februari (INSTÄLLD)

”Vinerna från Österrike”
Landet med en av de tuffaste vinlagarna
18.30-21.30  pris: 575kr

 

 


Tisdag 8 mars

”Okända druvsorter”
Som ger goda och spännande viner
18.30-21.30  pris: 575kr

 


Tisdag 5 april

”Det udda Spanien”
Mer än bara Rioja, Ribera och Priorat
18.30-21.30  pris: 575kr

 


Tisdag 10 maj

”Merlot i fokus”
Druvan som kan skapa fantastiska viner
18.30-21.30  pris: 595krVåra årliga svenska vinmässor

Under flera år nu så har Aludden stått värd för en svensk vinmässa – ett möte mellan den nyfikne vinälskaren och Sveriges bästa vingårdar. Senaste årgångarna provas och druvblandningar diskuteras. Arrangemanget har varit mycket uppskattat och gjort att kunskapen och intresset för svenska viner har ökat.


 

Boken om svenskt vin

Vi har en mycket spännande tid framför oss och får uppleva något fantastiskt och unikt. Vi får vara med om den tidiga utvecklingen av ett nytt vinland och följa den på nära håll.

”De svenska vingårdarna kan tillverka hur bra viner som helst, men om ingen berättar om dem, säljer dem eller låter gäster smaka spelar det ingen roll hur bra vinet är. För att hedra alla svenska vinodlare som kämpar och sliter i myllan måste svenskt vin synliggöras för allmänheten.”

Finns att köpa här på Aludden! Pris 349kr