Meny Stäng

Aludden Prôvidore

”I tacksamt minne av våra föräldrar, framlidne disponenten F.Edw. Olson och hans likaledes framlidna maka, Hedvig Olson, född von Wachenfeldt, och i bästa erinran av den långa tid alltsedan 1887, vår familj regelbundet varje sommar fann vederkvickelse i Lerums fagra bygd under knytande av varaktiga vänskapsband med dess befolkning, hava vi efterlevande hyst en önskan att giva uttryck åt vår erkänsla genom att till Lerums kommun överlåta vår villaegendom Aludden, som av vår familj ägts och bebotts sedan 1902. Vi få sålunda härmed såsom gåva till Lerums kommun erbjuda ifrågavarande fastighet med där befintliga byggnader och inventarier att av kommunen efter eget gottfinnande användas helst för sådant ändamål, att dess vackra belägenhet vid sjön Aspen kommer till sin rätt och så att dess framtida disposision må medföra välsignelse och gagn för kommunen och dess invånare.”

Gåvobrev från Edward Olsons efterlevande till kommunfullmäktige i Lerums Kommun 1943

 

Läs mer om Aluddens historia

 

I september 2006 öppnade Aludden Prôvidore. Detta efter att Fredrik Säfwenberg, av Lerums Kommun 2004, tilldelades uppdraget att etablera restaurangverksamhet i Aluddeparken. Därtill har vi också varit involverade i såväl utformning som projektering och genomförande av hela idén.
Lerums Kommun äger fastigheterna och Made af Säfwenberg AB driver rörelsen Aludden Prôvidore.

 

Aludden Prôvidore
en personlig mötesplats med plats för många, ett ställe där du njuter av livets goda

Visionen om att bygga en verksamhet som kunde förse (provide) människor i närområdet med livets goda (kvalitativa och ekologiskt hållbara produkter inom mat, dryck, bageri, musik & möten) har varit drivande i etableringen som idag innefattar flera olika bärande verksamhetsgrenar;

*Surdegsbageri (ekologiskt) med tillhörande butik där även egentillverkade delikatesser säljs

*Bistro med modern, fantasifull & hållbar matlagning och intressanta drycker

*Festarrangemang av hög klass till en rimlig peng

*Möten & Konferenser för företaget och det större sällskapet

*Temakvällar med vinprovningar, musikarrangemang och middagsevents