Mina tankar om vinet!

Våra viner speglar lite vilka vi är och berättar om våra värderingar. Vår filosofi när det gäller vinet är att det ska vara spännande att komma till Aludden Prôvidore att ta ett glas vin. Tanken är också att vara lite nytänkande med såväl endruvsviner som flerdruvsviner, viner från klassiska vindistrikt, men även från nya spännande vinländer, vilket då även innefattar viner från Sverige. En vinlista får inte bli statisk, utan upplevas variationsrik och ska naturligtvis vara föränderlig.

Nytänkandet gäller även de provningar jag har. De skall vara roliga och lärorika. Ibland avhandlas mindre kända vinområden och länder, likväl som de klassiska, allt för att sprida kunskap och få människor att upptäcka den otroliga mångfald av viner och druvor som finns att tillgå.  

i och med att människors medvetenhet ökar, gällande det hållbara och ekologiska, så är just det en viktig faktor för oss. En hel del av de viner vi har är just ekologiskt, organiskt eller biodynamiskt odlade, vilket vi märker att våra gäster uppskattar. Vin från Sverige ligger mig varmt om hjärtat och trots att det framför allt är klimatet som talar emot oss när det gäller svensk vinodling, så är det otroligt kul att följa den spännande utvecklingen som sker, där kvaliteten på svenska viner ständigt förbättras. Vi har vin från bl.a Vingården i Klagshamn, Vingården Villa Mathilda, Kullabergs vingård, Vingården i Flyinge, Gutevin, för att nämna några.

När det gäller öl så har vi endast lokalproducerad sådan och just nu innefattar sortimentet öl från Poppels bryggeri och Odd Island Brewery.

 

Välkomna in och njut!

 

Mattias Säfwenberg

Sommelier 

Medlem av svenska Sommelierföreningen